ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΑΒΕΛΑ

Την Κυριακή 25/02 ο ελεύθερος κοινωνικό χώρος Φαβέλα, δέχτηκε επίθεση από 8-10 φασίστες λίγο πριν από ανακοινωμένη αυτοδιαχειριζόμενη συνέλευση του χώρου. Με λοστούς και αναμμένα καπνογόνα μπήκαν και χτύπησαν αγωνιστές και αγωνίστριες τη στιγμή που ακόμα υπήρχε μικρή παρουσία από τους ανθρώπους της Φαβέλα, στα πλαίσια μιας οργανωμένης δολοφονικής επίθεσης.

Τις τελευταίες ημέρες, σε ένα περιβάλλον έξαρσης εθνικών παραληρημάτων με αφορμή το «μακεδονικό» και τα «Ίμια» τα φασιστικά μορφώματα βρήκαν έδαφος για μια σειρά επιθέσεων σε ελεύθερους αγωνιζόμενους χώρους . Από την libertatia και το ΕΚX σχολείο στη Θεσσαλονίκη μέχρι το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εθνικιστικών συλλαλητηρίων, μέχρι την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στη Κυψέλη, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω Κάτω Πατησίων και την κατάληψη Παναιτωλικού 21 στο Κουκάκι τις επόμενες μέρες. Αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι οι εθνικές αφηγήσεις προσφέρουν έδαφος και κοινωνική ανοχή σε φασιστικές δράσεις και εμετικά ιδεολογήματα σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των καταπιεζόμενων ανθρώπων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα και σε όλες τις καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Συνεχίζουμε και εντείνουμε την αντιφασιστική μας δράση, δεν αφήνουμε σπιθαμή χώρου σε φασίστες και τα κάθε λογής μορφώματα τους.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΦΑΒΕΛΑ ,ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗMATA

 

Αφήστε μια απάντηση